Merhaba,

Bu akşam makarnamızı afiyetle yedik. Gerçekten çok lezzetli olmuştu. Makarnada en sevdiğim soslardandır Pesto (Cenova usulü). Ligurya bölgesinin vazgeçilmez sosudur, fesleğenle peynirin mükemmel uyumudur. Üzerine biraz da parmesan ekleyerek sizler de harikalar yaratabilirsiniz.

Malzemeler:

-100 gram börülce

-1 adet patates

-1 kavanoz pesto sosu (marketlerde bulabilirsiniz, yeşil renklidir.)

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-250 gram Tortiglioni (kalın kesme) makarna (isterseniz Spagetti ile ya da sevdiğiniz bir tür ile pişirebilirsiniz.)

-Tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle börülcelerimizi haşlıyoruz ve daha sonra haşlanmış börülceleri çok kısa olmayacak şekilde kesiyoruz (ben direkt marketten cam kavanozda börülce aldım çünkü bu mevsimde tazesini bulmak zor.) Küçük küpler halinde kestiğimiz patatesimizi kaynar suya atıyoruz, yeterli miktarda tuzunu atıp tekrar kaynayana kadar bekliyoruz. Su tekrar kaynamaya başladığında makarnalarımızı suyun içine atıyoruz. (Tortiglioni’nin pişme süresi 13 dakikadır.)

Kestiğimiz börülceleri, 3 yemek kaşığı pesto sosu ve bir yemek kaşığı zeytinyağını geniş bir kaba alıyoruz.

P1020179

Makarnamızın suyundan 2 yemek kaşığı ekleyerek kabımızdakileri yavaşça karıştırıp yeni sosumuzu elde ediyoruz.

P1020180

Pişen makarna ve patatesleri süzdükten sonra sosumuzun olduğu kaba ekleyip karıştırıyoruz.

P1020181

Üzerine isteğe bağlı olarak parmesan peyniri ekliyoruz.

P1020182

Afiyet olsun! 🙂

Reklamlar