Merhaba sevgili okurlar!

Bu akşamki yemeğimi de pişirmiş ve afiyetle yemiş bulunuyorum. Mini calzoni tek kelimeyle mükemmel! Üstelik hem hazırlaması kolay hem de pişirmesi.

Calzone’nin doğduğu yer Napoli. Aslında pizzanın anavatanı. O yüzden mutfaklarınıza Akdeniz esintisi getirmeye hazır olun!

Malzemeler:

-1 adet ekmek hamuru (fırından. 8 mini calzoni yapmama yetti.)

-Domates sosu

-100 gram dil peyniri

-İsteğe bağlı olarak pesto sosu

-Zeytinyağı

-Tuz

Hazırlanışı:

Önce hamurumuzu unlu mutfak tezgâhında (ben daha temiz olması için yağlı kâğıt üzerine koydum.) hafifçe yoğuruyoruz. Hamurumuzu küçük bezeler oluşturacak şekilde kesiyoruz. Top haline getirdiğimiz bezeleri orta kalınlıkta açıyoruz.

Domates sosuna biraz zeytinyağı ve tuz ekliyoruz fakat pişirmiyoruz. Açtığımız hamurların içine önce pesto, sonra domates sosundan sürüyoruz.

P1020190

Üzerine peynirini ekleyip D şeklinde kapatıyoruz. Kapattığımız D şeklindeki hamurların kenarlarının iyi kapanması için çatalla bastırıyoruz.

P1020191

Yağlı kağıda dizdiğimiz calzonelerimizin üzerlerine yağ sürüyoruz.

210-230° fırında 10-15 dakika pişiriyoruz.

P1020192

Afiyet olsun! 🙂

P1020193 P1020196P1020194

Reklamlar