Merhaba sevgili okurlar!

Peperonatamızı da keyifle yedik. Oldukça kısa sürede hazırlanıyor ve bir o kadar da lezzetli. Güney İtalya’dan gelen bu güzel biber yemeği listelerin başında olmayı hak ediyor. Normalde bu yemeğe soğan da koyuluyor ama ben güneyde nasıl gördüysem o şekilde yaptım. Böreğimin yanına peynir de keserek çayımla birlikte afiyetle yedim.

İşte malzemeler: (Lütfen malzemelerin 2 kişilik olduğunu unutmayınız.)

-2 adet sarı kapya biber

-2 adet kırmızı kapya biber

-2 adet yeşil biber

-1 diş sarımsak

-Domates sosu

-Çekirdeği çıkarılmış ve doğranmış bir avuç siyah zeytin

-Rondodan geçirilmiş ekmek

-Zeytinyağı

-Tuz

Hazırlanışı:

Biberlerimizi ince ince kesiyoruz.

P1020197

Tavada ısınan zeytinyağında 2 3 dakika kadar bütün halde sarımsağımızı pişiriyoruz (isteğe göre soğan da eklenebilir, soğanın eklenmesi durumunda 10 dakika kadar kısık ateşte pişirilmelidir.) Daha sonra sarımsağımızı çıkarıp kestiğimiz biberleri tavaya ekliyoruz. Biraz karıştırıp kapağını kapatıyor ve buharında, kısık ateşte 10 dakika pişiriyoruz.

P1020198

Daha sonra isteğimize göre (sulu-susuz olması sizin tercihiniz) domates sosumuzu, zeytinleri, ekmek kırıntılarını ve tuzumuzu ekliyoruz. Karıştırdıktan sonra biberlerimiz yumuşayana kadar kapağını kapatıp buharında pişiriyoruz.

P1020200

Afiyet olsun! 🙂

Reklamlar