Merhabalar,

Dün akşam lazanyamızı pişirdik fakat biraz zaman alması ve iş hayatının getirdiği yorgunluktan ötürü buraya yazamadım. Lazanyamız gerçekten lezzetliydi. İçine buzdolabında kalan sebzeleri koyarak hem ekstra masraf yapmamış hem de damak tadıma göre bir lazanya hazırlamış oldum.

İşte malzemeler:

Beşamel sos için:

-1 litre süt

-70 gram un

-60 gram tereyağı, 1 yemek kaşığı sıvıyağ

-Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

Önce yağımızı eritiyoruz fakat yağ sadece erimeli, kızmamalı. Altını kapatıyoruz. Yavaş yavaş unumuzu ekliyoruz ve karıştırıyoruz. Unu iyice yedirdiğimizde altını açıp un altın rengini alana kadar pişiriyoruz. Daha sonra sütümüzü yavaşça ekliyor ve sosumuzu topaklanmaması için ekledikçe hızlıca karıştırıyoruz. Tuz ve karabiberini ekliyoruz. Kaynayınca altını kapatıyoruz.

İçi için:

-2 adet patlıcan

-2 adet sarı, 2 adet kırmızı biber

-3 adet domates

-1 diş sarımsak

-Zeytinyağı

-Tuz

Hazırlanışı:

Öncelikle yağımızı ısıtıyoruz ve bir diş sarımsağımızı tadını salması için bütün halinde 3-4 dakika pişirip alıyoruz. Daha sonra kestiğimiz biber ve patlıcanları ekleyip tavamızın kapağını kapatıp sebzeleri kendi suyunda biraz yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz. Sonra kabuklarını soyduğumuz, küp küp kestiğimiz domatesleri ve tuzunu ekliyoruz. Kapağını kapatıp aynı şekilde yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.

sebzeli lazanya tarifi

Lazanya için:

-Marketlerde kolaylıkla bulabileceğiniz ve kutu halinde satılan lazanya yaprakları

-Rendelenmiş parmesan (kaşar ya da eriyebilecek herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.)

Hazırlanışı:

Kare borcamın tabanına (ya da yoksa marketlerde kare alüminyum tepsiler satılıyor, kullanabilirsiniz. Ben yuvarlakta yaptım, çok zor oldu.) öncelikle fırça yardımıyla zeytinyağı, daha sonra bolca beşamel döküyoruz. Üzerine bir kat, ilk katı oluşturacak kadar lazanya yaprağı koyup tekrar beşamel sos döküyoruz (sos oldukça önemli, bol koymazsanız yapraklar sert kalıyor.) Üzerine hazırladığımız içten koyup rendelenmiş peynirimizi de serpiyoruz. Üzerini tekrar yapraklarla kaplıyoruz ve işlemimizi borcamın sonuna gelene kadar tekrarlıyoruz. Genelde dört kat oluyor ama borcamın büyüklüğüne de bağlı. En üste kalan tüm beşameli döküyoruz ve önceden ısıttığımız 180° fırında 1 saat pişiriyoruz. Pişmesine 10 dakika kala üzerine rendelenmiş peynir ekliyoruz. Piştikten sonra 5-10 dakika dinlendirdikten sonra servis yapıyoruz.

Afiyet olsun!

sebzeli lazanya tarifi2

Reklamlar