Merhaba sevgili okurlar,

Bu akşamki menümüzde Napoli esintileri var. Sartù di riso, benim deyimimle Napoli usulü fırında pilav gerçekten enfes bir lezzet. Daha önce İtalya’da tatmadığıma oldukça pişman oldum diyebilirim. İşte hem doyurucu hem de lezzetli pilavımızın tarifi:

Malzemeler: (ben bu tariflerin yarı ölçüsünü kullanarak 2 kişilik yaptım.)

-300 gram pirinç

-1 şişe domates sosu

-200 gram bezelye (ben konserve kullandım, taze kullanacaksanız haşlamanız gerekir.)

-200 gram kaşar peyniri

-2 haşlanmış yumurta (isteğe bağlı)

-Zeytinyağı

-Rondoda çekilmiş ekmek

-1 diş sarımsak

Etli pişirmek isteyenler için:

-200 gram kıyma

-1 soğan

-1 havuç

-1 kereviz sapı

Hazırlanışı:

İlk olarak 2 yemek kaşığı kadar zeytinyağının içine sosumuzu döküyoruz. 1 diş bütün sarımsak ve yeterince tuz ekleyip biz diğer malzemeleri hazırlarken pişmeye bırakıyoruz. (isterseniz bu aşamada taze fesleğen ekleyebilirsiniz.)

Başka bir tavaya biraz zeytinyağı döküyoruz. Yağımız ısınınca pirinçlerimizi döküp 2 3 dakika kavuruyoruz. Kavurduktan sonra üzerini geçecek kadar su ekleyip yumuşayıncaya kadar pişmeye bırakıyoruz.

napoli usulü pilav tarifi

Pirinçlerimiz yumuşadıktan sonra suyunu süzmeden direkt olarak domates sosunu pişirdiğimiz tavaya ekliyoruz. Üzerine biraz daha su ekleyip pişmeye bırakıyoruz. Önemli olan sosun ve pirinçlerin kesinlikle susuz kalmaması.

napoli usulü pilav tarifi 2

Etli pişirenler için; ayrı bir kabın içerisinde önce soğanı, ince ince kestiğimiz kereviz sapını ve havucu 1 dakika kadar kavuruyoruz, sonra içerisine etimizi ekleyip 4 5 dakika kavuruyoruz. Bu karışımı bezelyeleri koyduğumuz noktada koyuyoruz.

Fırına koyacağımız kabın (kek kalıbı veya borcam) tamamını tereyağıyla yağlıyoruz, üzerine rondoda çekilmiş ekmekten kenarlar da dahil olmak üzere serpiyoruz. Pişmiş olan pilavımızın yarısını kabımıza döküyoruz.

napoli usulü pilav tarifi 3

Daha sonra üzerine bezelyelerimizi ve peynirimizi ekliyoruz.

napoli usulü pilav tarifi 4

Geri kalan pilavımızla bezelyelerimizin üzerini kapatıyoruz. Pilavın üzerini rondoda çekilmiş ekmekle kaplıyoruz ve ekmeğin üzerine çıtır bir tabaka oluşturması için küçük tereyağı parçaları koyuyoruz.

napoli usulü pilav tarifi 5

200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.

Piştikten sonra soğuyunca kabımızı ters çeviriyoruz ve ılık servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

napoli usulü pilav tarifi 6

Reklamlar