Bu akşamki tarifimiz Roma’dan geliyor.

1914 yılında Roma’da açtığı restoranının kendi yemek menüsüne kendi yarattığı usulle pişirdiği Fettuccine’yi ekleyen Alfredo’nun yöntemi günümüze kadar gelmiş ve bu makarnanın adı Fettuccine Alfredo kalmış.Herkesin bildiği ve severek yediği bu makarnayı hazırlaması neredeyse 15 dakika. Oldukça da lezzetli.

İşte malzemeler:(2 kişi için)

-200 gram Fettuccine makarna

-75 gram tereyağı

-100 gram rendelenmiş parmesan peyniri

-Tuz

Hazırlanışı:

Tuzunu önceden eklediğimiz kaynar suya makarnamızı koyuyoruz. Fettuccine’nin pişme süresi 6 dakika. Bu sırada peynirimizi rendeliyoruz (hazır rendelenmiş de alabilirsiniz.) Makarnamızı piştikten sonra süzüyoruz, suyundan çok az miktarda tencerede bırakıyoruz.

Makarnalarımızı bir kaba alıyoruz. Tereyağını küçük parçalar halinde kesip eritiyoruz. Üzerine biraz tuz ve rendelenmiş peynirimizi, tencerede kalan az miktardaki (1-2 yemek kaşığı) makarna suyunu ekliyoruz.

fettuccine alfredo tarifi

Hepsini karıştırıyoruz.

fettuccine alfredo tarifi 2

Fettuccine Alfredo’muz hazır. Afiyet olsun!

Reklamlar