Merhabalar,

Bu akşamki yemeğimiz İtalya’nın Emilia-Romagna bölgesinden. Bizim sacda gözlemelerimize benzese de içerisindeki sarımsaklı ve fesleğenli domates sosu İtalyan damak tadının farkını ortaya koyuyor. Bir değişiklik yapıp gözleme yerine denemek isteyenler kesinlikle memnun kalacaklar.

İşte malzemeler:

Hamuru için:

-1,5 su bardağından biraz fazla un

-95 ml ılık su

-2 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı

-1 çay kaşığı karbonat

-1 çay kaşığı tuz

Sosu için:

-125 ml domates sosu

-Toz fesleğen, yoksa kekik

-Zeytinyağı

-Tuz

Hazırlanışı:

İlk olarak hamur için gerekli malzemeleri en son suyu koyarak karıştırıp hamurumuz elimize yapışmayana kadar yoğuruyoruz ve yarım saat üzerini kapatıp dinlendiriyoruz.

Hamurumuz dinlenirken domates sosunu 1 yemek kaşığı zeytinyağında baharıtını ve tuzunu ekleyerek pişiriyoruz.

Hamurumuz dinlendikten sonra 4 eşit parçaya kesiyoruz ve bu parçaları tek tek yuvarlak biçimde açıyoruz.

Cascione tarifi

Açtığımız hamurların içlerine önce domates sosunu sonra da beyaz peyniri koyuyoruz. (Ben ezine kullandım, hem iyi eriyor hem de tadı ağır değil.) D şeklinde hamurumuzu kapatıyoruz. Kenarlarına açılmamaları için iyice bastırıyoruz. (İsterseniz Calzone tarifinde yaptığımız gibi çatalla bastırarak kapatabilirsiniz.)

Tavaya az miktarda tereyağı koyuyoruz. Cascionemizi tavaya koyup üzerini kapatıyoruz ve orta ateşte pişiriyoruz.

Cascione tarifi 2

Bir tarafı kızardığında çevirip diğer tarafını yine kapak kapalı olarak pişiriyoruz. Her pişirme işleminden önce az miktarda tereyağı koyuyoruz.

Afiyet olsun!

Cascione tarifi 3Cascione tarifi 4

Reklamlar