Merhabalar,

İtalya’da yediğim ve lezzetine doyamadığım, Sicilya’ya özgü antep fıstıklı makarna tarifini sizlerle de paylaşmak istedim. Normalde sos İtalya’da hazır olarak satılıyor ama burada maalesef bulma imkanımız yok. Ben de evde kendim yaptım ve gerçekten de çok güzel oldu. Farklı bir tat arıyorsanız bu tarifi mutlaka denemelisiniz.

İşte malzemeler:

Antep fıstığı sosu için:

-100 gram antep fıstığı

-50 ml zeytinyağı

-50 ml su

-3 4 yaprak fesleğen

-20 gram rendelenmiş parmesan

-Yarım diş sarımsak

-Tuz, az miktarda karabiber

Hazırlanışı:

Öncelikle antep fıstıklarını tuzlu kısımlarını ayıklayabilmek için kaynar suda 5 dakika bekletip çıkarıyoruz. Daha sonra sadece yeşil kısmı kalacak şekilde mor gibi olan tuzlu kısımları kolaylıkla ayıklıyoruz. Fıstıklarımızı ve diğer malzemeleri rondoya koyup hepsi bir bütün halini alana kadar rondoda karıştırıyoruz. (Hazırladığımız sosu kavanozda saklayabiliriz.)

antep fıstığı soslu makarna tarifiantep fıstığı soslu makarna tarifi 2antep fıstığı soslu makarna tarifi 3

Makarnamızı kaynar ve önceden tuz attığımız suda pişmeye bırakıyoruz. Bir yandan da bir tencerede sosumuzu pişiriyoruz. İlk olarak biraz zeytinyağı koyuyoruz. Hazırladığımız sosun yarısını tencereye döküyoruz. (Diğer yarısını dolaba kaldırabilirsiniz.) Üzerine yarım su bardağı su ekliyoruz ve katılaşana kadar pişiriyoruz.

Suyunu süzdüğümüz makarnaları bir tencereye alıyoruz ve sosumuzu ekleyip karıştırıyoruz. Sos iyice karışınca tabaklarımıza koyup üzerine rendelenmiş peynir ekleyip servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

antep fıstığı soslu makarna tarifi 4

Reklamlar