Merhaba sevgili okurlar,

Bu tarifi uzun süredir denemek istiyordum ve dün akşam sonunda denedim. Ertesi güne de kalsın diye 4 kişilik pişirmeme rağmen 2 kişi anında bitirdik. Bu yemeğin Napoli’den mi yoksa Roma’dan mı geldiği hala tartışılmakta. Napoli’de genelde ançuez kullanılmıyor denildi fakat iki Napolili arkadaş da bu konuda fikir ayrılığına düştükten sonra ançuez koyup koymamak sizin zevkinize kalıyor. Ben vejetaryen olduğumdan kullanmadım.

Malzemeler:

-4 adet orta boy domates

-100 gram çekirdeği alınmış, ince ince kesilmiş siyah zeytin

-1 yemek kaşığı kapari

-1 yemek kaşığı salça

-1 diş sarımsak

-1 yemek kaşığı maydanoz

-Tuz, pul biber, reyhan(ya da fesleğen)

-Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Domateslerimizin kabuklarını soyuyoruz ve rondoda çekiyoruz. Zeytinyağını tavada ısıtıyoruz. Bütün şekilde sarımsağımızı tavaya atıp 3-4 dakika tadını bırakana kadar pişirip çıkartıyoruz. Üzerine domates sosunu, siyah zeytini, kapariyi ve maydanozu ekliyoruz. Tuz, acıyı ne kadar sevdiğinize bağlı olarak pul biber ve biraz da reyhan ekliyoruz. Koyulaşması için 1 yemek kaşığı da salça ekleyip üzerini kapatarak pişmeye bırakıyoruz.

spaghetti alla puttanesca tarifi

Ayrı bir tencerede önceden tuzu atılmış ve kaynayan suya 300 gram spaghetti No.5 (isterseniz diğer makarna türlerini de kullanabilirsiniz.) koyuyoruz ve 9 dakika pişiriyoruz.

Piştikten sonra makarnayı süzüyoruz ve sos tavasında veya tencerede sosuyla karıştırıyoruz. Üzerine peynir rendeleyerek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

spaghetti alla puttanesca tarifi 2

Reklamlar