Merhaba sevgili okurlar,

Bugün yine Napoli’ye özgü bir tarifle karşınızdayız. Pizzaiola sosumuzun bu şehirden çıktığını bol domatesinden ve içerisindeki fesleğen ve zeytinyağından anlayabiliriz. Siz de fırında patates sevenlerdenseniz bu tarife bayılacaksınız.

İşte malzemeler:

-1 şişe domates sosu

-5 orta boy patates

-1 diş sarımsak

-Reyhan (toz halinde), varsa fesleğen

-50 gram dil peyniri

-Tuz

-Zeytinyağı

Hazırlanışı:

Domates sosunu tavada ısınan zeytinyağının üzerine ekliyoruz. İçerisine reyhan (ya da fesleğen), tuz ve daha sonra çıkarmak üzere bir diş sarımsak ekleyip pişmeye bırakıyoruz.

tortino di patate tarifi

Bu sırada patateslerimizin kabuklarını soyup ince ve yuvarlak şekilde dilimliyoruz.

Fırın tepsimizin ya da borcamımızın tabanını yağlıyoruz. İlk sıra patatesimizi dizip fırça yardımıyla üzerlerini tekrar yağlıyoruz. Hafif tuz serpiyoruz.

tortino di patate tarifi 2

Domates sosunu da yine çok sıvı değilse fırçayla, sıvıysa kaşıkla yaydırıp rendelenmiş dil peyniri (eriyen herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz) ekliyoruz. Patatesler bitene kadar kat kat aynı işleme devam ediyoruz. (Ben 4 kat yaptım.)

En son kalan tüm domates sosunu döküyoruz.

tortino di patate tarifi 3

190° derecede yarım saat pişiriyoruz. Kalan peyniri pişmeden 5 dakika önce üzerine ekliyoruz.

Afiyet olsun!

tortino di patate tarifi 4

Reklamlar