Merhaba sevgili okurlar,

Bugünkü tarifimiz Milan’dan geliyor. Tabii ben biraz da kendi yorumumu kattım bu tarife çünkü bildiğiniz üzere risottonun pirinci biraz farklı. Aynı tadı tutturmaya çalıştım. Ayrıca sadece safran güzel bir lezzet yakalamak için yetersizmiş gibi geldi. Siz orijinal tarifini yapmak isterseniz kabağı eklemeyebilirsiniz.

İşte malzemeler:

-Yarım paket krema

-1-1,5 su bardağı pirinç

-2 tatlı kaşığı zerdeçal

-1 adet kabak

-2 yemek kaşığı tereyağı

-1 avuç kadar rendelenmiş parmesan (eriyecek herhangi bir peynir kullanabilirsiniz.)

-Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

İlk olarak tereyağını eritiyoruz ve pirinçlerimizi ekleyerek 2-3 dakika kavuruyoruz. Daha sonra üzerine kremamızı döküp pirinçleri birkaç dakika kremayla pişirip safranı, tuzu, karabiberi ve küp küp kestiğimiz kabağı ekliyoruz. Daha sonra üzerine su ekleyip karıştırmaya başlıyoruz. Risottonun önemi sonunda biraz lapa gibi olması. Yani pilav gibi tane tane olmayacak. O yüzden sürekli karıştırmak önemli.

safranlı risotto tarifi

Pişme süresi 10 dakika kadar. Bu süreç boyunca suyu azaldıkça su ekleyelim. İyice piştiğindeyse peyniri ekleyip risottomuzu suyu azalana kadar karıştırıyoruz. Suyu azaldığında ocaktan alıp üzerine rendelenmiş parmesan serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

safranlı risotto tarifi 2

Reklamlar