Merhabalar,

Uzun bir süredir yazamasam da tariflerimi denemeye devam ettim ve biriktirdim. Artık 30 günlük süremi bitirmeme çok az kaldı. Hafta sonlarında kahvaltılarda yemek için denediğim tariflerden birisini sizlerle paylaşmak istedim. Bu tarifi İtalya’da arkadaşımın doğum günü için kek yaparken kafamdan yarattım biraz. Sonuçsa mükemmeldi. Ertesi güne kalmadı ve herkes kekin lezzetine iltifatlarda bulundu. Hafta sonuna fırınınızdan güzel kokular yayılırken başlamak isterseniz tarifimize bir göz atın.

Malzemeler:

-2 su bardağı+çeyrek su bardağı un

-1 bardak süt ve yoğurtlu karışım (Bardağın yarısı yoğurt, yarısı süt olacak şekilde)

-1 su bardağı şeker

-125 gram erimiş tereyağı (ya da elinizde ne kadar varsa eritip 1 su bardağına koyabilir, bardağı dolduracak kadar sıvı yağla tamamlayabilirsiniz.)

-3 adet yumurta

-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

-1 çay kaşığı karbonat

-1 paket bitter çikolata (80 gram)

-1 avuç kadar çikolata damlası

-1 adet portakal

Hazırlanışı:

Keki hazırlamaya başlamadan ilk yapılması gereken kalıbın tereyağıyla iyice yağlanıp çok az unla unlanıp buzdolabına kaldırılmasıdır. Böylece kekin kalıba yapışmasını önlemiş oluruz.

Kalıbımızı dolaba koyduktan sonra işlemimize yumurtalarla başlıyoruz. Yumurtalarımızı azami 5 dakika çırpıyoruz. Daha sonra şekeri ekleyip en az 3 dakika yumurta ile birlikte çırpıyoruz. Eritip soğuttuğumuz tereyağını, yoğurt+süt karışımı bu karışıma ekliyoruz.

Benmari usulü (su dolu bir tencereyi alta koyuyoruz, üzerine ikinci bir tencere koyup içerisine çikolatamızı ekliyoruz ve suyun buharıyla çikolatayı eritiyoruz.) erittiğimiz çikolatayı da bu karışıma ekliyoruz. Son olarak unumuzu, karbonatı, kabartma tozunu ve vanilyayı eleyerek karışıma ekliyoruz. Unlu karışımın üzerine daha iyi kabarması için birkaç damla limon ya da portakal suyu sıkıyoruz. Portakalımızın kabuğunu da rendeleyerek bu karışıma ekliyoruz ve iyice karışana kadar düşük hızda çırpıyoruz.

Fırınımızı ısıtıyoruz. Karışımımızı kalıba döktükten sonra çikolata damlalarını unlayıp karışımın üzerine serpiştiriyoruz. 170° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Tahmini 45 dakika) Soğuduktan sonra üzerine pudra şekeri serperek servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

Çikolatalı kek tarifi

Reklamlar