Merhabalar,

İtalya’da yaşarken mutfak hayatıma en çok kolaylık sağlayan ‘pasta sfoglia’ olmuştu. Yuvarlak, bir tepsiye sığacak büyüklükteydi. İçini peynir ve domatesle doldurur, fırına verirdik ve 10 dakikada hazır olurdu. Ben de aynı çıtırlığı ve tadı milföy hamuruyla sağlayabileceğimi düşünerek bir tarif oluşturdum. Sonuç başarılıydı. Eğer pratik bir tarife ihtiyacınız varsa mutlaka denemelisiniz.

Malzemeler: 

-6 adet milföy hamuru (karelerden 6 adet. Bütün halde 3 adet uzun)

-1 yemek kaşığı salça

-150 gram dil peyniri

-2 yemek kaşığı pesto sos

-150 gram börülce

-Tuz, reyhan

Hazırlanışı:

İlk olarak milföylerimizin yumuşamasını bekliyoruz ve yumuşadıktan sonra merdane/oklava ile 3mm kadar incelene kadar açıyoruz. Açtığımız milföylerin 2 uzununu(yani 4 karesini) yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz.

milföy börek tarifi

Salçayı suyla açıyoruz. Üzerine biraz ketçap sıkıp tuzunu ve reyhanını ekliyoruz. Milföyün üzerine bu karışımı sürüyoruz. Onun da üzerine pesto sosumuzu yayıyoruz. Üzerine peynir rendeliyor ve börülcelerimizi ekliyoruz.

P1020327 (2)

Son olarak 3. uzun milföyü açıp böreğimizin üzerine örtüyoruz. Kenarlarını iyice kapatıyoruz. Üzerine bir yumurta sarısı sürüyoruz.

200° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
Afiyet olsun!

P1020329 (2)

Reklamlar