Merhabalar,

İlk uyguladığım lazanya tarifinin ardından lazanya paketimin yarısı duruyordu, dolapta yenmeyi bekleyen patlıcanları da görünce Sicilya usulü, yani patlıcanlı ve domatesli lazanya yapmayı uygun gördüm. Hemen tarifini buldum. Uygulaması çok da zor değildi. Bir tepsi yaptım. 3 kişiye yetecek kadardı. Tabii biz iki kişi bitirdik. Peynir, domates ve patlıcanın mükemmel uyumundan ortaya çıkan bu lezzeti siz de deneyin.

Malzemeler:

-9 adet lazanya yaprağı (Ben küçük fırın tepsisi kullanıyorum. Yaprakları tepsinize göre ayarlayabilirsiniz.)

-3 adet patlıcan

-4 adet kabuğu soyulmuş domates + 3 yemek kaşığı salça

-Süzme peynir ya da 5 kaşık labne peynir ve bu peyniri krema haline getirecek kadar süt

Hazırlanışı:

Lazanyamızın içine koyacağımız malzemeleri ayrı ayrı pişiriyoruz. İlk olarak tavaya zeytinyağı koyuyoruz ve soyulmuş tomateslerimizi büyük parçalar halinde keserek salçamızı da içine katıyoruz. Üzerine 1,5 su bardağı su ekliyoruz. Suyu bittikçe ekleyiniz, sos halinde olmalı. İçerisine tuz, karabiber, biraz da reyhan ekleyerek karıştırın ve kapağını kapatın.

lazanya tarifi

Patlıcanları zebra gibi soyun ve tavada ısınan zeytinyağının içine atıp biraz karıştırın. Üzerine tuz ve su ekleyip tavanın kapağını kapatarak pişmeye bırakın.

lazanya tarifi 2

Peyniri süt ekleyerek açın ve krema kıvamını alana kadar karıştırın.

Fırın tepsisinin tabanını yağlayın ve bolca domates sosu ekleyin. Üzerine lazanya yapraklarını (isterseniz yaprakları tek tek olacak şekilde 1 dakika kaynar suda bekletip öyle koyabilirsiniz), yaprakların üzerine tekrar domates sosunu ekleyin. Domates sosunun üzerine hazırladığımız peynir kremasından döktükten sonra patlıcanı üzerine ekleyin. Bu işlemi kat kat olacak şekilde ve malzemeleriniz bitene kadar tekrarlayın.

lazanya tarifi 3

Lazanyanın üstünü kapattığınız yaprakların üzerine kalan domates sosunu dökün. Pişmesine yakın rendelenmiş peynir ekleyin.

200° fırında 20-25 dakika pişirin.

Afiyet olsun!

lazanya tarifi 4

Reklamlar