Merhabalar,

İtalyan tariflerimi bitirmeme son 2 gün kaldı. Ben de hızlı hızlı uyguladığım tarifleri paylaşıyorum.

Bizlere her ne kadar yoğurtla kek-pasta yapmak normal gelse de İtalya’da bu tarifin ayrı ve özel bir yeri var çünkü yoğurt bizdeki gibi tüketilmiyor. Ben de damak tadımıza uygunluğunu kullanarak bu tarifi uyguladım. İçerisine damla çikolata ve portakal kabukları da ekledim. Hafta sonları için oldukça ideal bir tarif.

Malzemeler:

-2 su bardağı+çeyrek su bardağı un

-1 bardak süt ve yoğurtlu karışım (Bardağın yarısı yoğurt, yarısı süt olacak şekilde)

-1 su bardağı şeker

-125 gram erimiş tereyağı (ya da elinizde ne kadar varsa eritip 1 su bardağına koyabilir, bardağı dolduracak kadar sıvı yağla tamamlayabilirsiniz.)

-3 adet yumurta

-1 paket vanilya

-1 paket kabartma tozu

-1 paket bitter çikolata (80 gram)

-1 avuç kadar damla çikolata

-1 adet portakal

Hazırlanışı:

Keki hazırlamaya başlamadan ilk yapılması gereken kalıbın tereyağıyla iyice yağlanıp çok az unla unlanıp buzdolabına kaldırılmasıdır. Böylece kekin kalıba yapışmasını önlemiş oluruz.

Kalıbımızı dolaba koyduktan sonra işlemimize yumurtalarla başlıyoruz. Yumurtalarımızı azami 5 dakika çırpıyoruz. Daha sonra şekeri ekleyip en az 3 dakika yumurta ile birlikte çırpıyoruz. Eritip soğuttuğumuz tereyağını, yoğurt+süt karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve sonra unu, kabartma tozunu ve vanilyayı karışıma ekliyoruz. Kabartma tozunun üzerine daha iyi kabarması için birkaç damla limon ya da portakal suyu sıkıyoruz ve iyice karışana kadar düşük hızda çırpıyoruz.

Fırınımızı ısıtıyoruz. Karışımımızdan 1 su bardağı kadar ayırıp geri kalanını kalıba döküyoruz. Benmari usulü (su dolu bir tencereyi alta koyuyoruz, üzerine ikinci bir tencere koyup içerisine çikolatamızı ekliyoruz ve suyun buharıyla çikolatayı eritiyoruz.) erittiğimiz çikolatayı bu 1 su bardağı karışıma ekliyoruz.

Çikolatalı karışımı da kalıba döküyoruz ve çatalı karışıma batırıp çıkararak belli noktalardan iki karışımın birbirine karışmasını sağlıyoruz.

Çikolata damlalarını ve 1 portakalın rendelenmiş kabuklarını unlayıp karışımın üzerine serpiştiriyoruz.

plumcake tarifi

170° fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. (Tahmini 45 dakika) Soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

plumcake tarifi 2

Reklamlar