Merhabalar,

Son tariflerimden birisinde İtalyan usulü cheesecake’i de denemek istedim. Bizim tariflerimizden çok bir farkı olmasa da bazı farklar mevcut. Bu tarifle elde ettiğim cheesecake hem çok hafif oldu hem de bir o kadar lezzetliydi. Peynir tadı çok fazla hissedilmiyordu. Siz de cheesecake seviyorsanız bu tarifi denemenizi öneririm.

Malzemeler:

-140 gram petibör bisküvi

-70 gram tereyağı

-1 paket bitter çikolata (80 gram)

-3 yumurta

-250 gram labne

-70 gram yoğurt

-130 gram şeker

-4 yemek kaşığı un

Hazırlanışı:

Bisküvilerimizi un haline gelene kadar rondodan geçiriyoruz. Üzerine erittiğimiz ve soğumuş tereyağını ekliyoruz.

??????????

Kelepçeli, yuvarlak kek kalıbının içerisine yağlı kağıt koyup bu karışımı üzerine döküyoruz. İyice bastırarak bütün bir karışım elde ediyoruz ve 1 saat kadar buzdolabına (ya da 20 dakika dondurucuya) kaldırıyoruz.

??????????

Tabanımız soğurken şeker ve yumurtayı birlikte en az 3 dakika çırpıyoruz. Sonra üzerine labne, yoğurt ve unu ekleyip tekrar karıştırıyoruz. Soğumuş tabanın üzerine bu karışımın 2/3’ünü döküyoruz.

Geri kalan karışıma benmari usulü erittiğimiz çikolatayı ekleyip kaşık yardımıyla iyice karıştırıyoruz. Diğer karışımın üzerine spiral şekilde çikolatalı karışımı döküyoruz. Üzerine damla çikolata serpiştirip 160° fırında 40 dakika pişiriyoruz.

??????????

??????????

Piştikten sonra 2 saat soğumaya bırakıyoruz.

Afiyet olsun!

??????????

Reklamlar