Merhabalar,

Misafirlerime elimizde kalan soslarla hazırladığım yeni bir makarna tarifiyle karşınızdayım. İtalyan tariflerim biterken yavaş yavaş kavanozladığım sosları da bitirmek istedim ve ortaya yeni bir lezzet çıktı.

Yapımının pratik olmasının yanı sıra bir o kadar da lezzetliydi. Eminim sizler de çok seveceksiniz.

Malzemeler:

-1 su bardağı domates sosu (salça+su ile çok koyu kıvamlı olmayacak şekilde hazırlayabilirsiniz.)

-2 yemek kaşığı pesto sos

-30 gram ceviz

-2 yemek kaşığı labne

-Tuz, karabiber

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

-Yarım su bardağı su

Hazırlanışı:

Tavada ısınan zeytinyağının üzerine domates sosunu döküyoruz. Üzerine pesto sos, labne, ceviz, tuz ve karabiber ekliyoruz. Suyla sosumuzu açıp 15 dakika pişmeye bırakıyoruz.

DSCN3414 (2)

Tuzlu kaynar suya fettuccineleri koyuyoruz. Pişme süresi 6 dakikadır.

Pişen makarnaları sos ile karıştırıp. Üzerine parmesan rendeleyip bir adet ceviz koyarak süslüyor ve servis ediyoruz.

Afiyet olsun!

DSCN3417 (2)

Reklamlar