Merhaba sevgili okurlar,

Bildiğiniz gibi 30 gün boyunca 30 İtalyan tarifimi Pazartesi günü tamamladım. Fakat misafirlerim olduğundan tariflerimi buraya aktaracak zamanım olmadı.

Markette İtalya’yı ilk ziyaret ettiğim zamanlarda, yine İtalyan bir arkadaşımın ısrarı üzerine Sorrento’da bol peynirli ve domates soslu bu yemeğin tadına baktım ve o günden sonra en sevdiğim yemekler listesine girmeyi başardı. Bu pratik tarifi sizlerle de paylaşmak istedim.

Malzemeler:

-300 gram gnocchi (Büyük marketlerde makarna reyonunda bulabilirsiniz. De Cecco’nun ürünü satılıyor, başka markadan görmedim)

-3 yemek kaşığı salça

-1 su bardağı su

-50 gram dil peyniri

-Üzerini kaplayacak kadar rendelenmiş parmesan (İsterseniz kaşar peyniri de kullanabilirsiniz.)

-Reyhan, tuz

-1 yemek kaşığı zeytinyağı

Hazırlanışı:

İlk olarak domates sosumuzu hazırlıyoruz. Salçayı zeytinyağı ve suyla karıştırıyoruz, kuru reyhan ve tuzu da ekleyerek 15 dakika pişmeye bırakıyoruz. (Eğer taze fesleğeniniz varsa kuru reyhan yerine onu kullanın.)

DSCN3397 (2)

Sos hazır olduğunda kaynar tuzlu suda gnocchiyi 2 dakika pişirin ve suyunu süzün.

Domates sosu ve gnocchiyi karıştırıp borcama ya da fırın kabına boşaltın. Üzerine ince ince kestiğiniz dil peynirlerini koyun ve son olarak parmesan rendeleyin.

DSCN3402 (2)

Hepsini iyice karıştırıp 200° fırında 10-15 dakika pişirin.

Sıcak servis ediniz.

Afiyet olsun!

DSCN3412

Reklamlar