Merhaba sevgili okurlar,

Genelde Kadıköy civarında bulduğum, başka yerde rastlamadığım bu enfes açmayı evde denemeye karar verdim. Hafta sonu kahvaltılarına kesinlikle çok yakışacağını düşündüm. Bence pastaneden aldığımdan çok daha güzel oldu. Kahvaltıda veya kahvenin yanında karnınızı doyurabileceğiniz bu puf gibi açmanın tarifini sizlerle de paylaşıyorum.

Malzemeler:

-Yarım paket instant maya

-Yarım su bardağı ılıtılmış süt

-Yarım su bardağı maden suyu

-Yarım su bardağı sıvı yağ

-1 adet yumurta (Beyazı içine, sarısı üzerine sürülecek.)

-5 yemek kaşığı şeker

-1 çay kaşığının ucuyla tuz

-Aldığınca un

-100 gram bitter çikolata

-Damla çikolata

Hazırlanışı:

Ilık sütün içerisine mayayı döküp karıştırıyoruz ve kabarması için biraz bekliyoruz. Daha sonra un hariç bütün malzemeleri ekliyor ve karıştırıyoruz. Ununu yavaş yavaş ekliyoruz ki hamurumuzun kıvamını belirleyebilelim. Yoğrulacak kıvama gelene kadar bir kaşık yardımıyla karıştırabilirsiniz. Daha sonra pamuk eller iş başına!

Hamurumuzun yumuşak olması önemli. Hamur sertse açmalar da sert oluyor. Yoğrulan hamurun üzerini bir bezle ya da havluyla kapatıp fırının içerisinde (Soğuk fırın, fırını çalıştırmıyoruz.) hamuru kabartmaya bırakıyoruz.

Kabaran hamurumuzdan eşit büyüklükte 9 beze kesiyoruz. Boyu eninden uzun olacak şekilde açıyoruz. Benmari usulü erittiğimiz çikolatan fırça yardımıyla içine sürüp üzerine çikolata damlası ekliyoruz.

çikolatalı açma tarifi 2

Hamuru önce yarısını sonra tamamını olacak şekilde kapatıp simit gibi buruyoruz ve tepsiye diziyoruz.

çikolatalı açma tarifi 3

Üzerine yumurta sarısı sürüp ve yine biraz damla çikolata serpiştiriyoruz. (Ben bazılarının şeklini farkı görmek için gül böreği gibi yaptım. Bence çikolatanın lezzetini almak açısından çok daha uygun oldular. Birininse deney yaparak üzerine de çikolata sürdüm. 🙂 İsterseniz ceviz ya da fındık da koyabilirsiniz üzerine.)

çikolatalı açma tarifi 4

180° fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.

çikolatalı açma tarifi 5

Afiyet olsun!

çikolatalı açma tarifi 6

Reklamlar