Merhaba sevgili okurlar,

Uzun süredir sağlık sorunlarım ve iş yoğunluğum yüzünden yazamadım fakat yeni tariflerle tekrar aranızdayım.
Bugünkü tarifimiz tavuk sevenlerin yüzünü güldürecek. Dışarıda yemek yemeyi çok tercih etmeyen birisi olarak bu tarifi denemek istedim ve çok lezzetli bir sonuç elde ettim. Tavuğun eti lokum gibiydi, yumuşacıktı. İçinden akan kaşar peyniriyse lezzetine ayrı bir lezzet katıyordu.
Bu tarif çocuklarınız için de mükemmel. Böylece hem bilmediğiniz bir eti yedirmezsiniz hem de onlara sağlıklı bir akşam yemeği hazırlamış olursunuz.

İşte malzemeler (2 kişi için):

-2 adet tavuk göğsü
-1 veya 2 yemek kaşığı mayonez
-6 ince dilim kaşar peyniri
-İsteğe bağlı olarak 4 dilim salam

Kıtır kaplama için:
-2 adet yumurta
-Yarım su bardağı un
-Yarım su bardağı galeta unu
-1 tatlı kaşığı zeytinyağı
-Tuz, pul biber

Sosu için:
-2 yemek kaşığı tereyağı
-1/3 (veya biraz daha fazla) su bardağı beyaz şarap (tadını sevmenize bağlı olarak)
-Yarım yemek kaşığı mısır nişastası
-Yarım paket krema

Hazırlanışı:
İlk olarak tavuk göğüslerini ortan ikiye tamamen ayrılmayacak şekilde ince bir şekilde kesin.(Bıçakla kesilecek son noktaya kadar gelip ikiye ayırın, göğüs tek parça kalsın.) Üzerine streç film serin ve et dövme demiri (ya da demir herhangi bir sert cisimle) inceletene kadar eti dövün. İncelen tavuk etinin üzerindeki streçi kaldırın ve fırça yardımıyla mayonez sürün. Daha sonra üzerine kaşar peynirini koyun (bu noktada isterseniz salamları da koyabilirsiniz.) ve sarmaya başlayın. Sardığınz göğüsleri kürdan yardımıyla sabitleyin.
cordon bleu tarifi 6

Sırasıyla un, yumurta ve galeta ununa(içerisine tuzu, biberi ve istediğiniz baharatları atıp bir tatlı kaşığı zeytinyağını da ekleyip karıştırın.) bulayın. Kahverengi veya altın rengi olana kadar ayçiçek yağında kızartın.
cordon bleu tarifi 5

Kızarttığınız cordon bleuleri 250-300° fırında 20 dakika kadar daha pişirin.
cordon bleu tarifi 4

Fırından çıkartıp 3-5 dakika dinlendirirken bu sırada sosumuzu hazırlayalım. Merak etmeyin, peynirler hala erimiş durumda kalacak. 🙂

Tavada tereyağını eritin ve üzerine beyaz şarabı ekleyin. Şarabı 1-2 dakika pişirdikten sonra mısır nişastasını ekleyip karıştırın. Son olarak kremayı da ekleyin ve kaynadıktan sonra ocaktan alın.
cordon bleu tarifi 3

Tabaklara aldığınız cordon bleulerin üzerinde sosu gezdirin ve servis edin.

cordon bleu tarifi

cordon bleu tarifi 2

Afiyet olsun.

Reklamlar