Merhaba sevgili okurlar,

Bugün lezzetli mi lezzetli, hafif mi hafif bir tarifle karşınızdayız.
İlk olarak bir restoranda yediğim bu yemeği denemek uzun zamandır aklımdaydı. Lezzeti damağımda kalmıştı. Akşam yemeğine ne yapsam diye düşünürken aklıma pazardan aldığım ev yapımı yufkalarla bu tarifi denemek geldi. Umarım sizler de beğenirsiniz.

Malzemeler:
-2 adet yufka

İç harcı için:
-3 adet büyük boy patates
-100 gram ezine peyniri (İsteğe bağlı, isterseniz kaşar peyniri de kullanabilirsiniz, acılı olsun isterseniz patatese pul biber ekleyebilirsiniz.)
-Tuz

Yufkaları Islatmak İçin:
-Yarım su bardağı su
-3 veya 4 yemek kaşığı sıvı yağ

Mantı sosu için:
-1 yemek kaşığı tereyağı+1 yemek kaşığı zeytinyağı
-Pul biber, nane
-300 gram yoğurt

Hazırlanışı:
İlk olarak kabuklarını soyduğumuz patatesleri kaynar suda haşlıyoruz. Haşladığımız patatesleri eziyoruz, tuz ve isteğe bağlı olarak peynir ekleyerek iç harcımızı oluşturuyoruz.

Yufkalarımızı dört eşit parçaya bölüyoruz. (Elimizde toplamda 8 parça olmuş olacak.) Her bir parçayı hazırladığımız yağ+su karışımıyla ıslatıyoruz ve parçaların içerisine harcımızdan yerleştiriyoruz.
sosyete mantısı

Yufkayı rulo yapıyoruz ve gül böreği yapar gibi sarıyoruz. Üzerlerine tekrar yağ+su karışımından sürüyoruz. Mantıları yağladığımız fırın tepsisine koyuyoruz. Üstleri kızarana kadar 180°’de pişiriyoruz.
sosyete mantısı 2

Pişen mantılarımızın üzerine önce yoğurt daha sonra hazırladığımız sostan dökerek servis ediyoruz.
Afiyet olsun!

sosyete mantısı 3

sosyete mantısı 4

Reklamlar