Merhaba sevgili okurlar,

Bugünlerde her tarifi evde kendim uygulamaya çalışıyorum. Böylece hem çok daha sağlıklı hem de lezzetli yemekler elde etmeyi başarıyorum.
Hamburger belki de hepimizin dışarıda yemeye bayıldığı ve artık alıştığı bir atıştırmalık oldu. Hatta akşam yemeklerimizde bile hamburger yer olduk. Fakat içindeki katkı maddelerini umursamıyoruz. Aşırı yağlı hamburgerin hangi etten yapıldığını bilmiyoruz. Bu da sağlığımızı tehdit ediyor ve kilo almamıza sebep oluyor. Aslında çok kısa bir sürede evinizde sağlıklı burgerler hazırlayabilirsiniz. Hem maddi açıdan tasarruf eder hem de yediklerinizden emin olursunuz. 🙂

Malzemeler:

Hamburgeri için:
-200 gram kıyma
-Tuz, karabiber
-Bir avuç kadar galeta unu

Hamburger ekmeğinin içi için:
-6 yaprak marul
-1 adet domates (halkalar halinde kesilmiş)
-Kaşar veya cheddar peyniri
-Ketçap, mayonez

Hazırlanışı:
Kıymanın içerisine tuz, karabiber ve galeta ununu koyduktan sonra hepsini birden yoğurun. Kıymayı 3-4 dakikadan fazla yoğurmamaya dikkat edin. Yoğurduğunuz kıymayı iki eşit parçaya bölün ve elinizle 2 büyük köfte oluşturun. Ortasına baş parmağınızla bastırın. Böylelikle köftelerin enine yayılmasını sağlarsınız.

Tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyun ve yağı kızdırın. Kızdırdıktan sonra ateşi kısığa alın ve köfteleri arkalı önlü pişirin.
ev yapımı hamburger

Hamburger ekmeğinin tabanına marul yerleştirin, üzerine halka domates koyun. Domateslerin üzerine köfteyi yerleştirin. Ketçap-mayonez (isteğe bağlı) sıktıktan sonra üzerine kaşar peyniri ve marul koyun ve hamburgeri kapatın. Peynirin erimesi için hamburgeri sıcak fırında 5 dakika kadar bekletin ya da tost makinesinde ısıtın.
ev yapımı hamburger 2

Afiyet olsun.

ev yapımı hamburger 3

Reklamlar