Merhabalar,

Bu sefer internetten, dergilerden ya da bloglardan bulup uyguladığım bir tarifle değil de tamamen gerçek, %100 anne tarifiyle karşınızdayım.

Hepimizin beğenerek yediği, sıcak, bol kaşar peynirli fırında makarnayı maalesef güzel yapmak her babayiğidin harcı değildir. İtiraf etmeliyim ki bu yemeği ben de daha önce denedim fakat çok kuru oldu. O tarifi sizlerle paylaşamayacağımdan annemin mükemmel tarifiyle bu durumu telafi etmek istedim.

İşte malzemeler:

Beşamel sosu için:

-6 yemek kaşığı un

-Yarım su bardağı sıvı yağ (isterseniz tereyağı da kullanabilirsiniz.)

-1 litre süt

-1 yumurta

-Tuz

Ayrıca:

-Yarım paket fırın makarna

-250 gram rendelenmiş kaşar peyniri (üzeri için)

-250 gram beyaz peynir (içi için)

Hazırlanışı:

1) İlk olarak makarnaları bol suda haşlamaya bırakalım.

2) Makarnalar haşlanırken beşamel sosumuzu hazırlayalım. Yağ ve unu kavuralım. Üzerine yavaş yavaş sütü ekleyelim ve eklerken de karıştırmaya devam edelim. Yumurtayı kıralım, karıştıralım. Tuzunu ilave edelim ve katılaşıp kaynayana kadar karıştırmaya devam edelim. Kaynayınca altını kapatalım.

fırında beşamelli makarna tarifi 2

3) Makarnaların çok pişmemesine özen gösterelim, yoksa hamur olurlar. Hazır olan makarnaların suyunu süzelim. Mini fırınımızın tepsisini yağlayalım ve makarnanın yarısını tepsiye dökelim. Üzerine beşamel sosun yarısını döktükten sonra beyaz peyniri elimizle ufalayarak sosun üzerine yayalım. Ardından geri kalan makarnayı peynirin üzerine dökelim. Kalan beşamel sosla makarnanın üzerini kapatalım.

IMG_0934 (2)

fırında makarna

fırında makarna 2

fırında makarna 3

4)175° fırında üzeri kızarana kadar pişirelim. Üzeri kızardıktan sonra fırından alıp rendelenmiş kaşar peynirini üzerine serpelim ve üzeri kızarana kadar tekrar pişirelim.

IMG_0936 (2)

Afiyet olsun!

fırında makarna 4

Reklamlar