Merhaba sevgili okurlar,

Dün akşam uzun süredir el sürmediğim lazanya yapraklarını kullanma kararı verdim. İçine ne koyacağıma bir türlü karar veremiyorken bir önceki akşamdan az bir şey kalan haşlanmış brokoli salatası gözüme çarptı. Ben de kendi kendime bir tarif uydurdum. Brokoliye biraz karnabahar biraz da beyaz peynirin çok yakışacağını düşündüm. Bir de beşamel sos olunca… Sonuç oldukça başarılıydı. Eğer brokoli seviyorsanız sizler de bu tarifi kesinlikle denemelisiniz.

Malzemeler:

  • 20 adet lazanya yaprağı
  • 1 kilo brokoli
  • İsteğe bağlı olarak yarım kilo karnabahar
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 diş sarımsak
  • Beyaz peynir
  • Üzeri için kaşar peyniri
  • Tuz

Beşamel sos:

  • 3 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağından biraz fazla un (3/2)
  • 1 litre süt
  • 1 adet yumurta
  • Tuz, karabiber

Hazırlanışı:

  1. İlk olarak beşamel sosu yapmakla başlıyoruz. Bu sırada başka bir tencereye kaynaması için su koyuyoruz.
  2. Üçüncü bir tencerede saplarını kestiğimiz brokolileri ve karnabaharları haşlanmaya bırakıyoruz.

20151029_194258

3.  Tereyağını kızdırdıktan sonra unu ekleyip birlikte unun kokusu çıkana kadar kavuruyoruz.

20151029_195342

4. Daha sonra sütü ekleyip topaklanmaması için hızlıca karıştırıyoruz. Tuzunu ve karabiberini ekliyoruz. (Sosunu daha fazla süt ekleyerek daha sıvı yapabilirsiniz.) Fokurdamaya başladığında altını kapatıyoruz.

5.  Haşlanan karnabahar ve brokolileri süzgeçten geçiriyoruz. Bir tavada zeytinyağını kızdırıyoruz ve brokoli ve karnabaharları bu tavaya alıyoruz. Kavuruyoruz. (Ben sarımsağı lezzet vermesi için bütün olarak koyup daha sonra tekrar alıyorum.Siz keserek koyabilirsiniz.)

20151029_200239

6. Lazanyayı yapacağımız kabın dibine beşamel sostan yayıyoruz. İlk aşamada kaynaması için koyduğumuz suya teker teker lazanya yapraklarını koyup kaynar suda 1 dakika bekletiyoruz. Aldığımız yaprakları kabımızın içine, beşamel sosun üzerine yerleştiriyoruz.

20151029_201235

7.  Yaprakların üzerini tekrar beşamel sosla kaplıyoruz. Daha sonra tavadaki brokoliden koyuyoruz. Üzerine istediğimiz kadar beyaz peynir serpiştiriyoruz.

20151029_201626

8. Brokolinin üzerini tekrar lazanya yaprağıyla kaplıyoruz ve yapraklar bitene kadar işlemi tekrarlıyoruz. En son yaprağın üzerine kalan beşamel sosun tamamını döküyoruz. Sosun üzerine kalan brokolileri ekliyoruz ve yine istediğimiz kadar beyaz peynir koyuyoruz.

20151029_203235

9.  220°’de 20-25 dakika pişiriyoruz. Pişmesine yakın üzerine kaşar peyniri serpiyoruz.

Afiyet olsun!

20151029_205757

IMG_1444

Reklamlar